En yleensä vastaa meemeihin - nousee niskakarvat pystyyn jo pelkästä sanasta. Inhoan myös kiertokirjeitä enkä yleensä edes lue niitä. Nyt on kuitenkin niin helvetillisen laiska ja tyhmä olo, että teen poikkeuksen. Jääkaappimeeni à la Laura-syöttöporsas (joka ei edelleenkään aio ahmia tänä iltana), s'il vous plaît.

1. Kuinka usein teillä käydään kaupassa?
Hyvin usein tai hyvin harvoin. Kaudesta riippuen välillä viisi kertaa päivässä (eri kaupoissa totta kai) tai kerran kahdessa viikossa.

2. Tavallisin aamupalasi?
Puuroa. Kappas. Halpaa, hyvää, turvallista ja variaatiokykyistä - kauraa ohraa ruista sekoitusta you name it. Jos löytyy, niin jotain siihen kaveriksi, yleensä omena, kahvia, voileipä, pilttiä, suklaalevy, villasukat...

3. Mitä jääkaapistanne löytyy, jos "siellä on vain valo"?
Se on se pelkkä valo. Ei muuta. Kaikk' on mänt' jos kaikk' on mänt'.

4. Jääkaapin vakiovieraat?
Lauran nakkisormet. Epäilen myös, että Nalle käy hakemassa huikopalaa kun silmä välttää - siihen tahtiin sitä murkinaa kun sieltä katoaa (ja minä, pikkuinen nainenhan, en sitä kaikkea voi syödä...).

5. Katoavainen herkku?
Kaikki. Siis ihan kaikki.


6. Mitä hedelmiä teillä kiikutetaan jääkaappiin?
Kaikki. Siis ihan kaikki. Paitsi jos sattuu tulemaan joku esteettinen kohtaus ja banaanit alkaa näyttää kivalle kupissa pöydällä. Paitsi että yleensä ne banaanit ei ehdi kuppiin asti, jääkaapista nyt puhumattakaan, vaan ne katoaa mystisesti jonnekin valonnopeudella. Ja jääkaappi siis siksi, että hedelmät on parempia kylmänä vaikka joku saattaa toisinkin väittää.

7. Tällä hetkellä jääkaapistamme löytyy esimerkiksi...
Ööh maito loppui justiinsa. Valo nyt ainakin mutta kai siellä jotain rehuja on. Puolikas salaattikerä ja tomaatteja (paskalle maistuvia espanjalaisia mutta eipä oo enää suomalaisiin varaa) ja kurkku (arvatkaa kolme kertaa minkä maalainen sekin...) ja öööh vähän tämänpäiväistä ohra-soijamössöä (älkää kiinnittäkö huomiota epämääräiseen nimeen) ja valmiiksi pilkottuja porkkanoita ja ööööh ruokaöljypänikkä ja kai vieläkin joku ikivanha Lidlin lightmehu.

8. Pakkasessa meillä on aina...
Pakastevihanneksia ja omenasosetta. Seitiä. Marjoja vanhempien puutarhasta joita yritän säästellä kuin kalleinta aarrettani. Harvinaisuutena pari ruispalaa.

9. Yllätysvieraille tarjotaan...
Silloin mennään kahvilaan. Ei vierasvaroja tähän kotitalouteen.


10. Jos saisin nyt tilata itselleni valmiiksi täytetyn jääkaapin ilmaiseksi, siellä olisi...
Leikitäänkö että osaisin myös syödä kuin ihmiset? Silloin siellä olisi nutellaa ja paahtoleipää sunnuntaiaamupalaksi. Paljon maitotuotteita kuten jugurttia ja juustoa ja raejuustoa ja no, kaikkea mitä maidosta vaan irti saa. Pestoa ja mozzarellaa ja kotimaisia tomaatteja. Paljon hedelmiä, siis muitakin kuin 0,89 e omenoita. Valmiiksi laitettua kotiruokaa (huom! ei itse tehtyä). Minilättaa ja jotain hyvää leikkelettä ja keltaista paprikaa leivän päälle. Ja hilloo ja pullaa ja vanukasta ja karkkii ja suklaakastiketta ja ja ja kaikkea mitä siellä EI voi pitää.

En haasta ketään.