Ja turpea kuin ylivuotinen peruna tai kuin juopon vatsa maanantaiaamuna. Sekä turpoaa kuin riihikuivia rukiita syönyt porsas tai kuin vanhan mummon kusisukkamehulla maustettu pullataikina tai kuin polyuretaanivaahto. Ja tottakai lihava kuin myllärin sika, seitsemän leivän uuni ja mummon koira.

Minun pitää ehdottomasti ostaa tämä Jari Tammen Suuri vertailusanakirja itselle. Ja selvittää, miksi monissa vertauksissa käytetään aiheita sika, mummo ja juoppous.

Mutta suomen kielen laaja metaforavarasto ei ole nyt pääasia, vaan se, että olo on kuin 24 tuopin Itämeren risteilyn jälkeen, olen väsynyt kuin Kirkan takatukka ja mieli on synkkä kuin huussi talviaikaan tai kuin kissa paskalla, koska söin kuin virolainen nälkäkoira juuri äsken.

Ahmin siis. Kunnolla. KUNNOLLA kunnolla. Ei mitään lastenleikkiä tällä kertaa. Voisin alkaa itkeä, mutta en viitsi, koska tein taas ihan itse tietoisen valinnan mättäessäni Prismassa herkkua koriin. Eilisestä ahmimisesta oli huono olo koko päivän ja nyt on vielä huonompi ja huomenna samoin ja menen vielä töihin joten TRES BIEN Laura, TRES TRES BIEN.

Munasin taas Loistavan Tulevaisuuteni ja nyt menen nukkumaan koska en kestä itseäni hereillä.