Tänään. En. Ole. Ahminut. Paitsi. Ihan. Vähän. Lisäksi. Lintsasin. Mutta. Sitäkin. Ihan. Vähäsen. Vain.

Että voi olla vaikeaa. Kaikki. Koti-ikävä alkaa vähän helpottaa kun vain ajattelee tietoisesti jotain muuta ja keksii itselleen tekemistä. Tein koulujuttuja. Siivoilin ja tiskasin vaikka täällä on kyllä ihan siistiä. Vaihdoin lakanat kukkakuviollisiin, joita yleensä pidän vain kesällä. Leikitään kesää sitten. Leikitään kesää ja leikitään onnellista. Leikitään ja teeskennellään.

Niin, äsken ahmaisin ihan pikkuisen, mutta onneksi sain taas itseni niskaperseotteella ulos jääkaapista ennen kuin ehdin vetää ähkyyn asti. Eilen illalla laputin keltaisilla post iteilla ja ivallisilla viesteillä kaikki ahmimisriski-ruoat. Se auttoi, mutta ahmin kaikkia niitä ruokia, joissa käpälät irti, läski -lappua ei ollut. Post it -talkoot siis jatkuvat.

Siitä huolimatta, että ehdin vetäistä kupuuni puoli pussia ruisleipää ja makkarapaketin sekä puolisen litraa maitoa, olen ihan iloinen, että lopetin ennen pastaa, munakasta, raejuustoa (joka on liian hyvää ja kallista tuhlattavaksi ahmittavaksi ja joka on vakaana aikomuksenani syödä ihmismäisesti) ja luoja ties mitä mitä ruhtinaallisesta ruokakaapistani vain saakaan loihdittua. Tyhjä jääkaappi on surullinen näky, mutta ahmijalle täysikin on kyllä aikamoinen piina.

Kunhan tulee kunnolla pimeää, lähden lenkille, vaikkakin tänä aamuna rääkkäsin jo polviparkani ihan muussiksi. Inhoan tätä hämärää. Pidän joko kunnolla valoisasta tai kunnolla pimeästä. Inhoan kaikkea mikä on välimaastossa tai keskimääräistä. Se kai ajaa minua ahmimaankin ja piiskaamaan itseäni tai sitten olemaan täysin välinpitämätön kaiken suhteen. Olen kaikki tai ei mitään -ihminen. Minulle asiat ovat joko mustia tai valkoisia. Siksi kai minun on niin hankala asennoitua tähän elämänmuutokseen, siihen, että asiat muuttuvat yksi pikku juttu kerrallaan, hitaasti, eivätkä kertarysäyksellä kaikki.

Tänään kuitenkin pääsin takaisin kelkan kyytiin ja huomenna tavoite on olla putoamatta siitä taas.

Olen ollut tasan viikon ilman irtokarkkia. Jo sitä sietää juhlia.