Kai tuosta eilisestä karkkisessiosta ja muusta sikailusta oli sen verran hyötyä, että muistin taas, ettei ole niin kovin kivaa herätä tympeä oksennuksen maku suussa kun on röyhtäillyt vaniljafudgeja ja liitulakuja koko yön. Ahmimishäiriö ei taida olla niitä sairauksia siitä hohdokkaimmasta päästä (jos nyt mitään sairauksia voi pitää erityisen "hohdokkaina" mutta mieleen tuli eräs ystäväni joka lypsää sääliä tekomigreenillä, tätä kun ei kehtaa edes tunnustaa muille, ei melkein edes itselleen). Ups, lipesi taas aiheesta. Niin siis nyt on niin huono olo, että muistanpa ainakin pari seuraavaa päivää olla kunnolla.

Kävin aamulla lenkillä. Oli ihana ilma, ei liian kylmä, ei liian kuuma, ei vesisadetta, ei tuulta, kaikin puolin mukava alkutalven lenkkeilyaamu. Olisin juossut pidempäänkin, mutta täytyy tänään raahata perseensä kouluun ja sitä ennen vähän "viimeistellä" läksyjä (höm höm, sitähän tässä juu olen parhaillaan tekemässä, haha), niin en ehtinyt. Siinä aamuhämärässä tuli taas melkein sellainen KIVA jouluolo.

Ja sitten kun aloin miettimään joulua, aloin totta kai miettiä RUOKAA ja sitä kasvavaa paniikkia, mistä tässä ehtii ennen joululomaa reilun kuukauden kärsiä. Pitäisi rauhoittua. Jouluruoka on suht terveellistä (jos jättää laskuista pois kinkun, suklaan ja kakut, sillä, luojan kiitos, meidän perheessä ei läträtä voi- ja kermavuorilla), mutta jotenkin koko homma on kiepsahtanut erityisesti juhlapäivinä siihen, että ellei syö kuin hevonen, on epäkohtelias porsas joka ei rakasta perhettään. Inhoan velvollisuussyömistä (tai paremminkin joulun velvollisuusahtamista) ja jos leikitellään ajatuksella että (kovalla päättäväisyydellä) jouluun mennessä olisin oppinut edes jotenkuten syömään säännöllisesti ja normaalinkokoisia annoksia, joulupöytä ja äidin ja mummon marttyyrimainen "eikö kelpaa" -katse olisi siinä tilanteessa täydellinen katastrofi.

Ja sitten tietysti on olemassa nämä ikuisuusongelmat kuten se, että miten viettää (tuskallisen) pitkä joululoma sukulaisissa kun tappelu tulee jo kahdessa tunnissa, miten olla stressaamatta joululahjoista kun kaikilla on jo kaikkea eikä edes haluaisi mennä mukaan tähän "joulun voi ostaa marketista visalla ja maksaa juhannuksena" -hullunmyllyyn jne. Mutta suurin ongelma kuitenkin on tämä ruokapuoli, ja on sääli ettei voi nauttia edes joulutunnelmasta oman kieroutuneen mielensä takia.